Etusivu / Yleiset oikeusjärjestysopinnot (60 op) 2022-2024, UEF
Yleiset oikeusjärjestysopinnot (60 op) 2022-2024, UEF
- Aika ja kesto
- 1.8.2022 - 31.7.2024
- Kuvaus
- HUOM! Tiedot on julkaistu ennakkotietona ja tutkintovaatimukset tässä ovat lukuvuodelle 2021-2022. Uudet 2022-2024 tutkintovaatimukset julkaistaan myöhemmin.
Aikatauluihin ja suoritutapoihin voi tulla muutoksia. Yleiset oikeusjärjestysopinnot antavat hyvän yleisjuridisen pohjan myöhemmille oikeustieteiden opinnoille. Opintojen kuluessa opiskelijalle muodostuu yleiskuva eri oikeudenaloista myös oppiaineina, mikä osaltaan edesauttaa HTK-tutkinnon pääaineen ja mahdollisen oikeustieteiden sivuaineen valintaa. Kokonaisuus on pakollinen HTK- ja ON-tutkintoa suorittaville. Opinnot ovat tarkoitettu kaikille oikeustieteiden opiskelusta kiinnostuneille, jotka haluavat kehittää oikeudellista osaamista juridista asiantuntijuutta vaativissa tehtävissä.
Huomioithan, että opintojaksot suoritetaan tiettynä aikana ja suorittamisen aikataulut rytmittävät myös opetuksen ja tenttien/tehtävänpalautuksen ilmoittautumiskäytänteitä Peppi-järjestelmässä.
Lähiluennot ja tenttiinkertausillat järjestetään yhteistyössä muiden kesäyliopistojen kanssa, jos opiskelijoita on riittävästi.
Opintojaksot:
Oikeustieteen perusteet 1 op ja Juridinen kirjoittaminen ja tiedonhankinta 2 op ovat pakollisia opintojaksoja ennen muita kokonaisuuteen kuuluvia opintojaksoja (et voi osallistua tenttiin, jos suoritus puuttuu näiltä jaksoilta opintorekisteristä) ja esim. yksityisoikeuden perusteet kannattaa suorittaa ennen sopimusoikeutta ja perhe- ja jäämistöoikeutta.
Alla oleva opintojen suorittamisen järjestys on vahva suositus ja näin opinnot etenevät kampuksella, mutta oma suoritusjärjestyksesi voi myös poiketa jonkin verran tuosta. Yleishallinto-oikeus kannattaa suorittaa Oikeustieteen perusteiden ja Juridisen kirjoittamisen ja tiedonhankinnan jälkeen. Suorittamisjärjestykseen voi vaikuttaa myös kurssikirjallisuuden lainaaminen, tenttiajankohdat jne).Oikeustieteen perusteet 1 op,
verkkotentti (monivalinta) digikampus.fi-oppimisympäristössä, tenttiä voi suorittaa non stop-periaatteella. Jaksoon järjestetään mahdollisesti verkkovälitteiset luennot.
Juridinen kirjottaminen ja tiedonhankinta 2 op, taltioidut verkkoluennot+oppimistehtävät digikampus.fi-oppimisympäristössä
Valtiosääntöoikeus 5 op, tentti (tenttimuodosta riippuen) 2-4 tuntia ja itsenäinen työskentely 111 tuntia. Itsenäinen työskentely sisältää omatoimisen perehtymisen kirjallisuuteen ja säädöksiin sekä kurssiin kuuluvien kirjallisten tehtävien tekemisen opintojakson Moodle-alustalla tarkemmin kerrotulla tavalla. Kampuksen luennot taltioidaan, eli jaksolta saatavissa luentotallenne.
Yleishallinto-oikeus 5 op Suoritustapa: kaksivaiheinen verkkotentti uefmoodlessa. Opetus n. 22 tuntia ja itsenäinen työskentely n. 100 tuntia. Opintojakson hyväksytty suorittaminen edellyttää n. 130 tunnin työpanoksen riippuen opiskelijan lähtötasosta ja kyvystä omaksua osaamistavoitteiden mukaisia tietoja ja taitoja.
Vero-oikeuden perusteet 5 op Suoritustapa: tentti, omatoiminen perehtyminen kirjallisuuteen, säädöksiin ja luennoilla jaettavaan materiaaliin. Kampuksen luennot taltioidaan, eli jaksolta saatavissa luentotallenne.
Johdatus oikeusteoriaan 4 op, luentotallenteet, itsenäinen perehtyminen kurssikirjallisuuteen sekä parityönä vastattavat kirjalliset tehtävät.
Rikosoikeuden perusteet 5 op, oikeudenkäyntien seuraaminen (10 t), josta kirjoitetaan vapaamuotoinen raportti (5 sivua); luentojen osalta tiedot tarkentuvat kesän aikana. Itsenäinen perehtyminen kirjallisuuteen, keskeisiin säädöksiin ja muuhun kurssimateriaaliin (105 t); oppimateriaalin tenttiminen yleisenä tenttipäivänä. Tentti toteutetaan sali- tai verkkotenttinä.
Eurooppaoikeuden perusteet 5 op Suoritustapa: salitentti 4 t oikeustieteen yleisenä tenttipäivänä, itsenäinen työskentely 111 t. Opintojaksolla ei ole vaihtoehtoisia suoritustapoja.
Yksityisoikeuden perusteet 5 op,
2 vaihtoehtoista suoritustapaa: suoritustapa 1: Pakolliset opetustallenteet 10 t, pakolliset yksilö- ja ryhmätehtävät, pakolliset työpajat 10 t, tentti 2 t, itsenäinen ja ryhmätyöskentely 113 t tai suoritustapa 2: Vapaaehtoiset opetustallenteet 10 t, pakollinen monivalintatehtävä 1 t, tentti 4 t, itsenäinen työskentely 120 t. Mikkelin kesäyliopiston n opiskelijoille suositellaan suoritustapaa 2.
Sopimusoikeus 5 op Suoritustapa 1: luennot 16 t, harjoitustehtävät n. 10 t, salitentti 4 t oikeustieteen yleisenä tenttipäivänä, itsenäinen työskentely 101 t tai suoritustapa 2: luennot 16 t, salitentti 4 t oikeustieteen yleisenä tenttipäivänä, itsenäinen työskentely 111 t. Luennot striimataan ja tallennetaan.
Perhe- ja jäämistöoikeus 5 op salitentti 4 t oikeustieteen yleisenä tenttipäivänä, itsenäinen työskentely 107 h.
Ympäristöoikeuden peruteet 5 op, aktiivista osallistumista edellyttävät luennot (30–32 t), jotka streemataan ja tallennetaan. Opintojakso suoritetaan tekemällä luennoilla annettavia harjoitustehtäviä ja laatimalla opettajan ohjauksen mukainen oppimispäiväkirja. Tarkempi suoritusohjeistus annetaan ensimmäisellä luentokerralla. Opiskelijan itsenäisen työn osuus 105 t. Opetus on mahdollisesti keväällä 2023.
Lainsäädäntötutkimuksen perusteet 4 op, tentti 4 t, itsenäinen työskentely 84 t (2 x verkkotentti digikampus.fi-oppimisympäristössä ja 3 x salitentti oikeustieteen yleisenä tenttipäivänä).
Oikeudellisen ratkaisutoiminnan perusteet 4 op, suoritustapa 1: pakolliset työpajat 16 t, oppimistehtävät, opetustallenteet, itsenäinen ja ryhmätyöskentely 92 t tai suoritustapa 2: opetustallenteet, Exam-tentti 4 t, Exam-tenttiin kuuluva pakollinen ennakkotehtävä, itsenäinen työskentely 104 t. Suoritustapa 1 on vahvasti suositeltava oikeustieteiden laitoksen tutkinto-opiskelijoille. Suoritustapa 2 (Exam-tentti) tarkentuu kesän aikana.
HUOM! Opiskelijan tueksi järjestämme verkkotutorointia sekä tenttiinkertausiltoja muutamiin opintojaksoihin.
Opintoihin voi ilmoittautua koko lukuvuoden ajan, mutta opintojaksojen suorittamiseen on tietty aikataulutus. Tarkemmat aikataulut ja ilmoittautumiskäytänteet elokuussa. Opinto-oikeusaika on opintojaksokohtainen ja päättyy viimeistään lukuvuoden lopussa 31.7.2023.
Opiskelija voi ilmoittautua joko opintokokonaisuuteen tai yksittäisille opintojaksoile. Ilmoittautuminen yksittäisille opintojaksoille kannattaa tehdä porrastetusti huomioiden opintojaksokohtaiset suorittamisen aikataulut sekä omat suunnitelmasi opintojen suorittamiseen esim. useamman vuoden aikana. Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen ilmoitamme opintojen aloittamisesta kutsukirjeella, jossa on tarkemmat ohjeet.Yleisiin tentteihin/verkkotentteihin/etätentteihin ja tehtävänpalautukseen (sekä Joensuun kampuksen lähiopetukseen) ilmoittaudutaan sähköisesti WebOodissa 10 päivää aikaisemmin.
HUOM! Muutokset ovat mahdollisia. Opiskelijoiden kannattaa tarkistaa suoritustavat ja aikataulut opintojaksokohtaisesti Peppi-järjestelmässä ennen ilmoittautumista.
- Kohderyhmä
- Opinnot ovat tarkoitettu kaikille oikeustieteiden opiskelusta kiinnostuneille, jotka haluavat kehittää oikeudellista osaamista juridista asiantuntijuutta vaativissa tehtävissä. Moni avoimen yliopiston oikeustieteiden opiskelijoista opiskelee tutkintotavoitteisesti, mutta myös ammatillisena täydennyskoulutuksena yksittäisiä opintojaksoja tai opintokokonaisuuksia. Yleiset oikeusjärjestysopinnot soveltuvat erityisesti sellaisille henkilöille, jotka opiskelevat tutkintotavoitteisesti. Opintokokonaisuus kuuluu sekä HTK- että ON-tutkintoja suorittavien ensimmäisen vuosikurssin opetusohjelmaan. Miten aloitan tutkintotavoitteisen opiskelun?
- Sisältö
- Tästä linkistä pääset yliopiston tutkintovaatimuksiin: Yleiset oikeusjärjestysopinnot 2021-2023. Tutkintovaatimukset opiskelija tarkistaa itse aina ennen uuden lukuvuoden alkua, sillä yliopisto vahvistaa ne aina vain lukuvuodeksi kerrallaan. Opinnot voit suorittaa työn ohessa n. kahdessa vuodessa ja ne soveltuvat mainiosti myös työelämän tarpeisiin. Yleiset oikeusjärjestysopinnot 60 op suorittamalla voit hakeutua yliopiston tutkinto-opiskelijaksi avoimen väylän kautta ON/OTM-tutkintoon. HTK/HTM-tutkinnon väyläopintoihin vaaditaan jonkun pääaineen perusopinnot 25 op + yleisistä oikeusjärjestysopinnoista oman valinnan mukaan opintojaksoja 35 op = yht. 60 op.
Yksittäisissä opintojaksoissa opinto-oikeusaika on 2 lukukautta, ellei ole rajoitettu opetusaika.
Savonlinnan kesäyliopiston opiskelijaksi ilmoittautuneen opiskelijan tenttipaikka on pääsääntöisesti Savonlinnan kesäyliopistolla, Puistokatu 5. Tarvittaessa mahdollisesta etätenttimisestä annetaan erillinen ohje.
- Lisätiedot
- Opintokokonaisuuden ja yksittäisten opintojaksojen hinta ilmoitetaan myöhemmin.
Tutustu oikeustieteen opiskeluun! Minustako oikeustieteilijä?-testin avulla saat tuntumaa oikeustieteen opiskelusta ennen kuin teet päätöksen ilmoittautumisestasi. Testin tarkoituksena on antaa sinulle käsitys siitä, millaista oikeustieteen opiskelu on. Testissä on kaksi osaa ja testin tekemiseen tulee varata muutama tunti. Testin tekeminen käy nopeasti (monivalinta+väittämät), mutta kirjalliseen materiaaliin perehtymiseen menee enemmän aikaa.
- Ilmoittautuminen avoinna
- 4.4.2022 00:00 - 14.8.2022 23:59
- Hinta ja maksutiedot
- Lukuvuosien 2022-2024 opintokokonaisuuden opintomaksu vahvistetaan myöehemmin. Kesäyliopiston opintokokonaisuuden kurssimaksu laskutetaan kahdessa erässä syys- ja kevätlukukauden aikana. Yliopiston palvelumaksu maksetaan yliopistolle opintojakso kerrallaan Ilpa-rekisteröitymisen yhteydessä sitä mukaan, kun opiskelija opintojaksoja suorittaa. Maksu siis jakaantuu useille eri lukukausille. Yksittäisten opintojaksojen hinnat: Itsenäisesti tehtävä opintojakso: 24 €/op Opintojakso jossa järjestämme luennot: avoin €/op
- Yhteyshenkilö
- Suunnittelija Erja Tynkkynen, 044 7730 997, [email protected]
- Paikka
- Savonlinnan kesäyliopisto, Puistokatu 5 57100 Savonlinna