Innostava ja lämminhenkinen Etelä-Savo rakentuu koulutustoimijoiden yhteisessä ponnistuksessa Savostamossa

Etelä-Savon yhdeksän oppilaitoksen johdolla kehitetty Savostamo on uusi verkkosivu, joka kokoaa yhteen maakunnan vahvuudet ja Etelä-Savon oppilaitosten herkullisimmat koulutukset. Savostamoa on rakennettu yhdessä opiskelijoiden ja erilaisten asiantuntijoiden kanssa.

Savostamo koostuu kolmesta digitaalisesta maailmasta, joissa sivustolla vierailija voi löytää ajankohtaisesti työllistäviä koulutusaloja, kiinnostua itsensä kehittämisestä työssä ja vapaa-ajalla tai tehdä löytöretkiä tulevaisuuden ammattien äärellä. Lisäksi verkkosivustolla voi tutustua maakunnan muihin mahdollisuuksiin ja vapaa-ajan viettoon. Digitaalinen alusta houkuttelee käyttäjiä tarinallisuudella, mikä on uutta koulutusportaalien joukossa. Sivustolla voi hyödyntää savolaista sutkautusgeneraattoria ja tykätä, sekä löytää listauksen Savostamon tykätyimmistä sisällöistä. Uutta on myös koulutushaku omien mieltymysten ja kiinnostuksen kohteiden perusteella.

Elämyksellisyyttä sivustolle pyritään tuomaan tarinallistamisen ja visuaalisuuden keinoin. Elämyksellisyyden avulla halutaan lisätä alueen veto- ja pitovoimaa ja houkutella erilaisia ihmisiä tutustumaan opiskelumahdollisuuksiin Etelä-Savon maakunnassa.

Savostamon kehittämisessä ovat olleet mukana Xamk, Otavia, MUC/Ruralia, Savonlinnan kesäyliopisto, Spesia, Samiedu, Esedu ja Step-koulutus sekä kumppanina Mikkelin kesäyliopisto. Savostamo on osa Xamkin hallinnoimaa Koulutusportti-hanketta, jota rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto.

Tutustu: www.savostamo.fi