Jooga – onko se sinun juttusi?

Oletko joogan harrastaja tai joogaohjaaja? Haluatko oppia uutta tai hankkia RYT-200H-todistuksen?

Toukokuussa on tarjolla Joogapilates -viikonloppu, joka on tarkoitettu kaikille selän hyvinvoinnista kiinnostuneille. Viikonlopun aikana FT, TtM, fysioterapeutti, jooga- ja pilatesohjaaja Annika Taulaniemi UKK-instituutista kertoo Pilatestyyppisestä harjoittelusta ja sen tehosta. Annikan väitöskirja perustuu UKK-instituutissa toteutettuun tutkimukseen, jossa sovellettuun Pilates-tyyppiseen harjoitteluun osallistui toistuvista selkävaivoista kärsiviä hoitoalan ammattilaisia.

Viikonlopun aikana osallistujat saavat tuntumaa tuki- ja liikuntaelimistön hyvinvointiin keskittyvästä joogapilateksesta erilaisten liikkeiden ja niiden muunnelmien kautta. Harjoittelussa yhdistyvät joogasta selän ja nivelten liikkuvuus sekä alaraajojen ojennusvoimaa ja tasapainoa lisäävät liikkeet. Pilates tuo harjoitukseen keskivartalon lihasten tukea edistävät liikkeet. Kiinnostuitko? Lue lisää Joogapilates-kurssista koulutuskalenteristamme!

Syksyllä alkaa pitkä joogaopettajakoulutus, joka on tarkoitettu joogaa yli kolme vuotta harrastaneille, tai joogaohjaajille, jotka haluavat kehittää osaamistaan edelleen. Etäopintoina toteutettavassa koulutuksessa oppii rakentamaan ja ohjaamaan joogaohjelmia, joiden erityinen piirre liittyy harjoituksen hallittuun hidastamiseen. Koulutuksessa keskitytään asana- ja hengitysharjoitusten erittäin yksityiskohtaiseen tekniseen analyysiin, jonka hallintaa voi soveltaa mihin tahansa suuntaukseen, jossa tehdään asanoita ja hengitysharjoituksia. Koulutuksen päätteeksi on mahdollista saada RYT-200H -todistus, mikäli on tehnyt koulutuksen sisältämät kotitehtävät hyväksytysti, osallistunut lähiopetuksiin sekä suorittanut erillisen loppukokeen hyväksytysti. Joogaopettajakoulutuksen tarkempi sisältö ja koulutusviikonloppujen ajankohdat löytyvät koulutuskalenterista.

Syksyllä on tulossa myös Muistijooga -kurssi. Seuraa sivujamme!