Kestävää vai kestämätöntä hyvinvointia?

Kesäyliopistot eri maakunnissa tarjoavat kaikille kiinnostuneille maksuttoman luentosarjan ajankohtaisista aiheista. Luentosarjan teema talvella 2022-2023 on Kestävää vai kestämätöntä hyvinvointia? Luentosarjassa on neljä asiantuntijaluentoa, jotka tarkastelevat aihetta eri näkökulmista.

Luentoja voi seurata etäyhteydellä vaikka kotoa, mutta niitä voi tulla myös seuraamaan Kesäyliopiston luokkaan, Puistokatu 5, 3. kerros, luokka 324. Luennon seuraamiseksi etäyhteydellä tarvitaan linkki, jonka saa ilmoittautumalla. Alla olevien luentojen nimiä klikkaamalla pääsee ilmoittautumaan! Luokkaan saa tulla ihan ilmoittautumatta.

Sarjaan kuuluvat luennot:

29.9.2022 ”Jatkuva talouskasvu – mihin sitä tarvitaan ja onko se edes mahdollista?”, Kestävän hyvinvoinnin professori Arto O. Salonen, UEF
Kovin harvoilla ihmisillä maapallolla on asiat niin hyvin kuin suomalaisilla. Elämme yltäkylläisyydessä. Pitäisikö nyt viimeistään yhteiskuntapolitiikan tavoitteena olla kansalaisten elämänlaadun kohentuminen eikä talouden koon kasvattaminen?

27.10.2022 ”Tekoälyhuuma meni – miten kävi hyvinvoinnille?”, Tietojärjestelmätieteen professori Pekka Abrahamsson, JY
Tekoälyodotukset höyrysivät kuumana muutama vuosi sitten. Tekoälyn piti ratkaista sairaudet, säveltää sinfoniat ja auttaa arjen askareissa. Mitä kaikkea on jäänyt käteen, millaista hyvinvointia on syntynyt ja mitä vielä on odotettavissa?

24.1.2023 ”Planeetta, yhteisö, yksilö – kestävyyden avainkysymykset”, Tulevaisuustutkija Ilkka Halava
Ilkka Halava (KTM, CBC) on tulevaisuustutkija, yritysvalmentaja ja Prime Frontier Oy:n sekä Future Works Oy:n toimitusjohtaja. Hän on yksi Suomen suosituimmista puhujista ja monen organisaation luottosparraaja.

20.4.2023 ”Myötätunnon voima – kilpailukyvystä hyvinvointiin”, Käytännöllisen teologian professori, Anne Birgitta Pessi, HY
Ihminen on aina osa yhteisöjä ja yhteiskuntiaan, ja yhteisöt koostuvat aina yksilöistä. Solidaarisuuden ja myötätunnon ytimet ovat kaiken hyvinvoinnin kulmakiviä. Luennolla keskitytään yhteisöllisyyden ytimiin tänään ja huomenna, eritoten myötätunnon ja viisauden teemojen näkökulmasta. Mikä tuo meille psykologisen turvallisuuden kokemusta? Onko onnellisuus vai merkityksellisyys tärkeämpää toivorikkauden kannalta?