Saako Excelistä uskottavan raportointityökalun?

Monessa organisaatiossa talouteen ja toiminnan seuraamiseen liittyviä tietoja käsitellään Excelissä. Sieltä pystyy tulostamaan kaavioita ja raportteja, mutta entä kun tietoihin pitäisi lisätä jotain ulkopuolisista lähteistä? Kopioidaanko käsin? Entä näyttävätkö Excelistä tehdyt rapotit ammattimaisilta? Monet raportoinnista vastaavat ja organisaationsa raportointia kehittävät tuntevat Microsoft Power BI -raportointi – ja analysointipalvelun. Sen avulla dataa voi yhdistellä helposti yrityksen omista järjestelmistä, tiedostoista, pilvipalveluista ja netistä. Myös avoimen datan, kuten väestötietojen yhdistäminen raportointiin on mahdollista.

Power BI syventäväpäivä -verkkokoulutuksessa tutustutaan mm. Power BI tietomalliin ja vaihtoehtoisiin julkaisutapoihin, sekä opitaan hakemaan dataa eri tietolähteistä ja muokkaamaan sitä DAXin avulla. Jos edellä oleva lause tuntuu ymmärrettävältä, Windows-ympäristön ja selaimen käyttö on hallinnassa ja Excelistäkin on käyttökokemusta, tämä koulutus voi olla juuri sinulle sopiva! Koulutus koostuu luennoista, joissa osallistujilla on mahdollisuus myös esittää kysymyksiä kouluttajalle. Lisäksi tehdään harjoituksia, jotta osallistujat pääsevät kokeilemaan työkalun mahdollisuuksia käytännössä. Tarkemman ohjelman löydät koulutuksen omalta sivulta.

Tutustu koulutukseen rohkeasti myös, jos vain haluat datasi esittämiseen vakuuttavampia työkaluja. Power BI Desktopin voi ladata maksutta. Koulutuksessa kuulet, miten!