Vielä ehdit mukaan yliopisto-opintoihin

Lukuvuoden 2022–2023 opetus alkaa yliopistoissa elokuun puolivälistä. Ensimmäisinä alkaville kursseilla ja joihinkin opintokokonaisuuksiin ilmoittautumisella on kiire. Useimpiin hetii vielä mukaan, mutta nyt on aika täyttää ilmoittautumislomake nyt!

Onneksi kaikkia kursseja ei ole sidottu yliopiston opetusaikatauluun, eivätkä kaikki kurssit ala yhtä aikaa! Opintokokonaisuuksista mm. Elämänkatsomustieto, perusopinnot 25 op ja Psykologian perusopinnot 25 op ovat oman aikataulun mukaan suoritettavissa. Molemmissa on määritellyt tenttipäivä- tai tehtävänpalautuspäivämahdollisuudet, mutta vaihtoehtoja on paljon lukuvuoden aikana.

Joissakin opintokokonaisuuksissa on sekä aikataulutettuja opintoja että kursseja, joiden suorittamisajankohdan voi valita itse. Tällainen on esim.Elokuvatutkimus, perusopinnot 25 op. Siinä osa kursseista suoritetaan tenttimällä, jolloin tenttiajankohdan voi valita tarjolla olevista mahdollisuuksista, ja osa kursseista on aikataulutettu yhteisen opetuksen takia.

Monissa kokonaisuuksissa, opetus on aikataulutettu luentojen ympärille, mutta luennot voi silti katsoa myös tallenteena. Yksittäisten kurssien kohdalla kannattaa katsoa viimeistä ilmoittautumispäivää koulutuskalenterissamme. Se kertoo suunnilleen, milloin kurssin toteutus alkaa. Ja tarkemmin asia selviää kurssin tiedoista! Kaikki Avoimen yliopiston kurssimme löytyvät täältä. Sivulla on koulutuslistan yläpuolella painikkeita, joita klikkaamalla näkyville jää vain sen alan koulutukset, joista olet kiinnostunut.

Jos opiskelu kiinnostaa, mutta koulutuskalenterissamme oleviin tietoihin tutustuminen tuntuu työläältä tai sieltä ei löydy kaikkea tarvittavaa tietoa, ota yhteyttä kurssin yhteydessä mainittuun suunnittelijaan. Sähköposti on hyvä tapa kysyä lisätietoja, siinä suunnittelija voi tarvittaessa esim. tarkistaa asioita emoyliopistosta ennen vastauksen antamista.