Alakoulu ja etäopetus – ope, tule hakemaan hyvät niksit ja vertaistukea!

Etäopetuksen tarve ei taida vielä tulevanakaan lukuvuonna kadota kokonaan, ellei peräti jää pysyväksi, tarvittaessa käytettäväksi menetelmäksi alakoulussakin.  Olisikohan nyt aika saada aiheesta koulutusta?

Omat kokemukset ja hyvät käytänteet saa jakoon lokakuussa alkavassa Alakoululaisen etäohjaus – ohjaajien ja opettajien digiosaamisen vahvistaminen 8 op -koulutuksessa. Ja tietysti opitaan uutta. Koulutus koostuu kolmesta osiosta, jotka tarkastelevat alakoulun etäopetusta eri näkökulmista.

Syksyn ensimmäisessä osiossa otetaan nappulat haltuun. Siinä vahvistetaan omaa osaamista koulun valitsemien laitteiden ja ohjelmistojen käytössä, mutta erityisesti ratkotaan niiden käytön etäneuvomista oppilaille ja luovia teknisiä ratkaisuja silloin, kun oppilas tarvitsee vaihtoehtoisia ohjelmia tai työskentelytapoja.

Vuoden 2022 puolella alkavassa toisessa osiossa luovitaan luovasti lomittain, eli pohditaan etäopetuksen ja hybridiopetuksen pedagogisia ratkaisuja. Erilaisia tapoja rakentaa oppitunteja, työskennellä ryhmissä tai yhteisen opiskelun korvaamista tehtäväksiannoilla. Tässä osiossa myös pureudutaan kouluavustajien rooliin etä- ja hybridiopetuksen tukena.

Keväällä, viimeisessä osiossa, haetaan keinoja kasvatustehtävän toteuttamiseen digiajassa. Miten luodaan oppilaille turvallinen, motivoiva ja yhteisöllinen oppimisen tila, kun ollaan etäopiskelussa?

Tämä koulutus on Opetushallituksen rahoittamaa eli osallistujille maksutonta. Se on tarkoitettu alakoulujen henkilöstölle, myös kouluavustajille. Tavoitteena on, mahdollisimman moni osallistuu koko koulutukseen, sen kaikkiin näkökulmiin. Yksittäisiin osioihinkin pääsee mukaan, mikäli koulutuksessa riittää tilaa.

Varmista paikkasi koulutuksessa, ilmoittaudu koulutuskalenterin kautta!