Avaa ovet oikeustieteeseen!

Oikeustieteissä Itä-Suomen yliopiston tutkinto-opiskelijaksi voi hakeutua avoimen yliopiston väylän kautta ilman valintakoetta, suorittamalla tietyn määrän opintoja avoimessa yliopistossa. Hakukriteerit ja -ajat vahvistetaan vuosittain. Voimassa olevat hakukriteerit näkyvät yliopiston hakuoppaista ja opintopolusta. Haku tehdään sähköisesti yhteishaun yhteydessä.

Savonlinnan kesäyliopistossa voi opiskella avoimessa yliopistossa oikeustieteitä Itä-Suomen yliopiston tutkintovaatimusten mukaisesti. Kokonaisuudet voi suorittaa Yleisissä oikeusjärjestysopinnoissa (60 op), Finanssioikeuden perusopinnoissa (25 op) ja Hallinto-oikeuden perusopinnoissa (25 op). Vaihtoehtoisesti voi oman kiinnostuksen, tarpeen ja opiskeluun käytettävissä olevan ajan perusteella valita itselleen suoritettavaksi näihin kokonaisuuksiin sisältyviä, erillisiä opintojaksoja eli kursseja.

Erillisten opintojaksojen poimiminen opiskeltavaksi sopii erityisesti työelämässä oikeustieteeseen liittyviä tietoja tarvitseville, mutta myös oikeustieteitä opiskelemaan hakemassa oleville maistiaisiksi eri oikeustieteen aloista ja oikeustieteen opiskelutapojen harjoittelemiseen. Kiinnostaisiko esimerkiksi Ympäristöoikeuden perusteet (5 op), Vero-oikeuden perusteet (5 op), Perhe- ja jäämistöoikeus (5 op) tai Rikosoikeuden perusteet (5 op)? Kaikki tarjolla olevat oikeustieteen opintojaksot löytyvät Avoin yliopisto -sivultamme. Tutustu!