Hyvinvointia koulutuksesta itselle ja asiakkaille

Nyt on jo aika ilmoittautua alkuvuoden 2022 koulutuksiin! Tarjolla onkin mukavaa opiskeltavaa ja siten tiedossa mukavia kurssien alun odotteluhetkiä. Tähän blogiin on poimittu muutamia hyvinvointiin liittyviä koulutuksia. Kaikki muut(kin) koulutukset löytyvät tietysti koulutuskalenteristamme.

Mielen voimavaroja otetaan käyttöön ja opitaan säätelemään kahdessa erilaisessa koulutuksessa:
lyhyellä Psyykkinen valmennus urheilussa -kurssilla urheilijat, valmentajat ja opettajat saavat peruskäsityksen urheiluun liittyvistä psykologisista ilmiöistä ja psyykkisestä valmennuksesta ja sen periaatteista. Tärkeä osa kurssia on kehittyä omiin suorituksiin vaikuttavien psyykkisten prosessien tunnistamisessa!
1,5 op laajuinen, vuorovaikutustyön ammattilaisille suunnattu kurssi vie mindfulness-taitojen äärelle. Toiminnallisten harjoitusten avulla opitaan välttämään myötätuntouupumusta ja silti olemaan tietoisesti läsnä vaikeissa emotionaalisissa ja stressaavissa tilanteissa. Kurssilla saatava tieto empatiaan ja somaattiseen empatiaan liittyvistä hermostollisista mekanismeista antaa lisää vaikutusmahdollisuuksia omiin reaktioihin.

Työyhteisön hyvinvointia voi arvioida ja kehittää Miten teillä töissä menee? -koulutuksessa, jossa puntarissa ovat työyhteisötaidot. Niitä tarkastellaan sekä työntekijän ja työnantajan velvollisuuksien ja oikeuksien näkökulmasta, että siitä näkökulmasta, joka tekee työyhteisöstä konkreettisesti toimivan: asenteista, toimintatavoista, puhetavoista, olemuksesta. Keskiössä on rakentava vuorovaikutus ja sen kehittäminen.

Asiakkaiden hyvinvointia voi tukea vaikkapa Voimavarakeskeisen traumatyöskentelyn menetelmin tai kouluttautumalla Ratkaisukeskeiseksi nuorisoterapeutiksi. Näistäkin löytyy koulutusta Savonlinnasta!

Työhön, elämään ja hyvinvointiin liittyen: Savonlinnan Hyvinvointimessut järjestetään 8.–14.11.2021 nimellä Etelä-Savon hyvinvointimessut, ja koronatilanteen vuoksi virtuaalisena. Kesäyliopistoa edustaa messuilla Taitava Me -hankkeen messuosasto, jolla kyselyyn vastanneiden kesken arvotaan pikakuvakamera.

PS: Joogaan liittyvistä koulutuksista voit lukea blogistamme erikseen: Joogaa vuonna 2022