Hyvinvointia koulutuksesta – tutustu tarjontaan!

Kesäyliopisto tarjoaa monenlaisia kursseja kulttuurin ja harrastamisen tueksi. Osa kursseissa on suunnattu esim. taiteen ammattilaisille, mutta osa sopii erinomaisen hyvin harrastajille tai muutoin aiheesta kiinnostuneille. Erityisesti hyvinvoinnistaan huolehtiville ja uusia olemisen tapoja etsiville on tarjonnassamme juuri nyt neljä mielenkiintoista kurssia.

Huhtikuussa haetaan virtaa luonnosta. Luonnosta Virtaa menetelmän eli LuoVin avulla saat tukea omaan kokonaisvaltaiseen hyvinvointiisi, olet sitten työelämässä tai opiskelemassa. LuoVin ohjattujen harjoituksien avulla saat uusia kokemuksia ja oivalluksia siitä, miten hyödyntää luonnon hyvinvointivaikutuksia oman jaksamisesi tukemiseen myös kurssin päättymisen jälkeen. Kurssi toteutetaan lähiopetuksena Savonlinnassa. Siihen kuuluu viisi tapaamista ulkona keväisessä luonnossa. LuoVi-harjoitukset eivät ole suorittamista luonnossa, vaan LuoVi-harjoituksilla tuetaan tietoisen läsnäolon vahvistamista, luontoyhteyden muodostamista sekä luonnon hyvinvointivaikutusten tunnistamista omassa kehossa ja mielessä. Lue lisää: Luonnosta virtaa -kurssi työ- ja opiskeluhyvinvoinnin tukemiseen

Kesäkuussa haetaan rauhoittumista hengittämisen avulla ja huolletaan ääntä joogalla. Movingness® — Läsnäoloa lempeässä liikkeessä  -kurssilla kehoa aistitaan rauhassa liikkuen ja omaan hengitykseen mukautuen. Harjoitukset rauhoittavat hermostoa ja tuovat kokemusta kehon elävyydestä ja liikkeen vaivattomuudesta. Kurssi sopii erityisesti stressaantuneille ja hermoston yli- tai alivireydestä kärsiville ja istumatyöläisille. Myös kehomenetelmien ohjaajat saavat kurssilta lisää eväitä työhönsä!

Äänenhuoltoa ja Flow-joogaa -viikonlopussa tutustutaan äänen anatomiaan ja fysiologiaan ja opitaan erilaisia keinoja pitää äänestä hyvää huolta. Viikonloppukurssilla tehdään kokemuksellisia harjoituksia mm. joogan sekä Embodied Voicework -metodin harjoitusten avulla. Kurssi sopii ihan kaikille joogan ystäville, sillä äänenhuolto ei ole tärkeää pelkästään laulajille – monissa ammateissa äänen käyttö kuuluu työnkuvaan!

Lisää äänenhuoltoa on tarjolla heinäkuussa VOICEFULNESS® – Tietoista läsnäoloa äänessä -kurssilla. Tämä kurssi on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat oppia hyödyntämään omaa ääntään läsnäolon taidon sekä kehon ja mielen hyvinvoinnin lisäämisessä. Erityisen hyvin kurssi sopii esimerkiksi istumatyöläisille, lihasten jännityksistä kärsiville, erityisherkille ja omasta äänestään epävarmoille. Kurssille osallistuminen ei edellytä musiikillisia tai laulullisia taitoja!

Kiinnostuitko? Klikkaa kurssin nimeä, niin näet sen tarkemmat tiedot. Muuta mukavaa oppimista työn ja vapaa-ajan tueksi löytyy koulutuksistamme Kulttuuri & harrastukset -sivulta.