Satuhieronta – mitä se on?

Satuhieronta on menetelmä, joka edistää lasten ja aikuisten hyvinvointia kokonaisvaltaisesti. Satuhieronnassa yhdistellään voimaannuttavia mielikuvia, satuja ja loruja kevyeen hierontaan. Menetelmä auttaa sekä lapsia että aikuisia rentoutumaan ja rauhoittumaan.

Satuhieronta on kokemuksellinen menetelmä, joten oppii parhaiten käytännön harjoitusten avulla. Savonlinnassa järjestetään syyskuussa Satuhieronnan koulutus, joka tarkoitettu varhaiskasvattajille, lasten kanssa työskenteleville ja lapsiläheisiin ammatteihin opiskeleville. Kurssilla opitaan ja koetaan monipuolisten käytännön harjoitusten ja teorian avulla.

Satuhieronnan avulla myönteinen kosketus, positiivinen palaute, rakentava vuorovaikutus, läsnäolo sekä leikki, ilo ja luovuus sulautuvat helposti ja luontevasti osaksi lapsiryhmän arkea. Tutkitusti lasten psyykkinen, fyysinen ja sosiaalinen hyvinvointi lisääntyy, lasten sosiaaliset taidot kehittyvät ja lapsiryhmän kiusaamistilanteet vähentyvät. Samalla menetelmä tukee myös aikuisen hyvinvointia, vahvistaa aikuisen myönteistä suhdetta omaan itseensä sekä lisää oman työn mielekkyyttä.

Kuulostaako ihanalta? Lue lisää Satuhieronta-kurssista koulutuskalenteristamme, ja ilmoittaudu mukaan!