Tervetuloa oopperateosesittelyyn!

Savonlinnan oopperajuhlat alkavat koronatauon jälkeen 1.7.2022! Tämä kesä on nimetty La dolce oopperakesäksi, sillä ohjelmisto on pullollaan rakkautta ja intohimoa, mustasukkaisuutta ja petosta. Ohjelmistossa on Aida, Carmen, Tosca, Julius Caesar ja pienoisoopperat Harlekiini ja Gianni Schicchi. Oopperan ystäville useimmat näistä taitavat olla jollakin tasolla tuttuja, mutta Harlekiinia ei ole koskaan aiemmin esitetty Suomessa!

Jos oopperat eivät ole tuttuja, niihin kannattaa tutustua ennen näytöstä käymällä oopperateosesittelyssä. Kaksi tuntia ennen illan oopperaa alkavassa teosesittelyssä kerrotaan taustatietoja oopperasta, sen säveltäjästä ja ensiesityksen olosuhteista, juonesta, musiikista ja henkilöistä. Esittelyn avulla oopperaa on helpompi seurata, ja sen yksityiskohdista saa enemmän irti. Esittely on mukava tapa päästä kiinni oopperakesän tunnelmaan, vaikka ei olisikaan menossa illan esitykseen! Asiantuntevien teosesittelijöiden tarinat ovat mainiota seurattavaa sellaisenaan.

Ensimmäisellä oopperaviikolla teosesittelijänä on musiikkitoimittaja Jan Granberg, toisella säveltäjä ja kuoronjohtaja Tapani Länsiö, kolmannella kirjailija ja toimittaja Minna Lindgren ja neljännellä säveltäjä Uljas Pulkkis. Esiteltävänä on siis aina illan ooppera. Paikka on Riihisaari, Savonlinnan Museo ja Saimaan luontokeskus. Liput paikan päältä, 10 €/henkilö. Ryhmien toivotaan ilmoittautuvan etukäteen.

Lisätietoja esittelyistä ja ryhmien ilmoittautuminen on koulutuskalenterissamme.

Kuva: Ruokastailisti, kakkutaitelija Mona Tähtinen, kuvaaja Atte Tanner